Η δυνατότητα κατάσχεσης μισθών και συντάξεων πολιτών που χρωστούν στο Δημόσιο, ακόμη και ποσά ύψους 300 ευρώ, προβλέπει οδηγία του υπουργείου Οικονομικών ώστε να εισπράξει 2 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους...
η υπόθεση Siemens πάει στο αρχείο…
και τι έγινε που κάποιοι κέρδισαν μερικά εκατομμύρια?...
και τι έγινε που τελικά το πρότυπο Δημοκρατικό μας σύστημα δεν βρήκε έστω και έναν στέλεχος του δημοσίου που να έχει πάρει μίζα?...
τώρα πια το Δημοκρατικό μας Κράτος έχει τη δυνατότητα κατάσχεσης μισθών και συντάξεων πολιτών που χρωστούν στο Δημόσιο!...
απορώ!!! πως αυτός ο λαός δεν έχει πάρει ακόμα την κατάσταση στα χέρια του???
αν στις εκλογές, πάρει κόμμα πάνω από 15%
εεε τότε ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
Το σχέδιο της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens ενέκρινε ομόφωνα σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας έτσι τέλος στην πολύχρονη διένεξη της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο και ανοίγοντας εκ νέου την πρόσβαση της Siemens στους δημόσιους διαγωνισμούς.
Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την εξέταση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, και θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή.
Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007. Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου.
Σε 330 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, τον οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Εκλεισε με ένα «συγγνώμη» προς τον ελληνικό λαό για τις μίζες με τις οποίες διέφθειρε επί πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση χώρας.
Το σχέδιο της συμφωνίας θα κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μπουν οι τελικές υπογραφές. Οπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, «η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου».
ερευνα. Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως το ελληνικό Δημόσιο δεν παραιτείται από τις απαιτήσεις του έναντι του γερμανικού κολοσσού για όσα έχουν συμβεί μετά το 2007 και πιθανώς θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη έρευνα, στην οποία η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με στοιχεία.
Οπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τη Siemens είναι:
- Παροχή προς το Δημόσιο 80 εκατ. ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της εταιρείας που έχει έναντι δημόσιων φορέων.
- Καταβολή 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του Δημοσίου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έτους θα προβεί σε επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία της εταιρείας στην οποία απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.
Η Siemens αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους.
Η εταιρεία θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων πρακτικών, διάρκειας τριών χρόνων, με βάση το πρότυπο του προγράμματος που εφήρμοσε σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Διευκρινίζεται ότι η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό Δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από τριμελή διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Γενεύης.
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή και την κυβέρνηση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου