Horseback in Greece

Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Greece
kourkoun@gmail.com

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

19 Ιαν 2014

Σκόρδο... φυσικό εντομοαπωθητικό & αποπαρασιτικό για τα άλογα

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα και ευεργετικά βότανα στον κόσμο.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται συνήθως από τους ιδιοκτήτες αλόγων, ως συμπλήρωμα ζωοτροφών, επειδή πιστεύεται ότι έχει ισχυρές αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβιοτικές ιδιότητες.


Το σκόρδο μπορεί να ενεργεί ως διεγερτικό για ένα άλογο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σκόρδο έχει αντι-βακτηριακή, αντι-ιική, αντιμυκητιακή και αντι-παρασιτική δράση. Το σκόρδο έχει επίσης αναφερθεί ως βοήθεια στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της παροχής βοήθειας με αναπνευστικά προβλήματα στα άλογα.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιές δέρμα και τρίχωμα, και το σκόρδο περιέχει επίσης ενώσεις βιοφλαβονοειδών, όπως η κερκετίνη που καθυστερούν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Η Κερσετίνη σταθεροποιεί τα κύτταρα τα οποία περιέχουν ισταμίνη και αδρανοποιεί πολλά φλεγμονώδεις ένζυμα, γεγονός που καθιστά το σκόρδο ένα χρήσιμο αντιαλλεργικό εργαλείο για τα άλογα και τα ζώα. Το σκόρδο είναι ένα βότανο που επίσης εργάζεται για να βελτιώσει την κυκλοφορία. Περιέχει μια σειρά αντιπηκτικών ενώσεις και έχει αντιπηκτικά αποτέλεσμα καθώς είναι αγγειοδιασταλτική. Το σκόρδο είναι επίσης μια φυσική πηγή Methylsulfonylmethane (MSM), που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία σε κοινά προβλήματα και αλλεργίες.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι στον πεπτικό σωλήνα το σκόρδο δρα επιλεκτικά κατά των παθογόνων παραγόντων (νόσος που προκαλείται από μικρο-οργανισμούς), ενώ προστατεύει την ευεργετική χλωρίδα. Περαιτέρω, το σκόρδο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου, ειδικά στο γαστρεντερικό σωλήνα – η allicin (πτητικό έλαιο συστατικό του σκόρδου), παρεμβαίνει με την παραγωγή των καρκινογόνων νιτροζαμινών από το έντερο.
Το σκόρδο είναι πλούσιο σε σελήνιο και το θείο. Το Θείο είναι γνωστό για τις ιδιότητες του καθαρισμού του αίματος.

Το σκόρδο είναι φημισμένο για την ελαχιστοποίηση στα εντερικά σκουλήκια (αν και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως το μοναδικό μέσο για τον έλεγχο αποπαρασίτωσης).
Πολλοί ιδιοκτήτες αλόγων δίνουν σκόρδο στα άλογά τους, κυρίως λόγω της ιδιότητας να απωθεί τα έντομα. .Ο ιδρώτας που παράγεται από ένα άλογο που λαμβάνει το σκόρδο θα παράγει μια μυρωδιά που μπορεί να βοηθήσει να διώξει τις μύγες, κουνούπια, τσιμπούρια και σκνίπες. Φυσικό εντομοαπωθητικό λοιπόν..

Προσοχή όμως το πάρα πολύ σκόρδο μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Μην χρησιμοποιείτε το σκόρδο, εάν ένα άλογο έχει χρόνια διάρροια, και να είστε προσεκτικοί αν ταΐζετε το σκόρδο σε θηλάζουσες φοράδες, καθώς μπορεί να αλλοιώσει την γεύση στο γάλα και αναστατώσει το πεπτικό σύστημα του
πουλαριού.

Κανονική κατανάλωση τροφής κατά μέσο όρο σε άλογο κανονικού μέγεθος συνιστάται περίπου 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα (με μάξιμουμ τα 50γρ) ή 5 μέρη φρέσκου σκόρδου καθημερινά.

Στις πληγές μπορεί να εφαρμοστεί ως κατάπλασμα/κομπρέσα αφού πρώτα το σπάσουμε και το μαγειρέψουμε για 1 ώρα.

πηγή http://kandio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου